Det är mycket enkelt och snabbt att ansöka om företagslån. Du kan fylla i ansökan på vår hemsida dygnet runt, sju dagar i veckan, och på vardagar får du ett erbjudande inom ungefär en timme från att du har skickat låneansökan.
Nedan finns de vanligaste frågorna och rakast möjliga svar på dem. Om du inte hittar svar på något som du funderar över bland dessa så svarar vi gärna på dina frågor på adressen info(a)f-lan.com

Hur ansöker jag om företagslån?

1. Fyll i formuläret härDu ska endast fylla i grunduppgifterna för ditt företag samt dina egna kontaktuppgifter.

2. Efter ungefär en timme får du ett färdigt låneerbjudande, som inte binder dig till något.

3. Om du är nöjd med låneerbjudandet undertecknar du avtalet elektroniskt med ditt bank-ID, och pengarna betalas till ditt företagskonto inom 24 timmar

Vem kan ansöka om ett lån?

Vem som helst som har ett företag kan ansöka om lån. För att ansöka om företagslån måste du vara firmatecknare i det ansökande företaget, antingen på egen hand eller tillsammans med någon annan. Moderbolaget måste vara registrerats i Sverige om bolaget är en dotterbolag. Alla ägare måste vara baserat i Sverige.

Hur mycket kan jag låna?

Lånesummorna ligger mellan 10 000 kronor och 3 500 000 kronor. Många olika faktorer påverkar lånebeskedet, men oftast är låneerbjudandets resultat tio procent av företagets årsomsättning. Varje låneansökan behandlas separat, och i lånebeskeden beaktas alltid en rad olika faktorer. Därför kan ett företag som under föregående räkenskapsperiod hade en omsättning på 1 500 000 kr få ett lån på 250 000 kr, även om det utifrån omsättningen inte stämmer överens med ovanstående grundregel.

Om jag gör en låneansökan, binder det mig till något?

NEJ. Det är helt kostnadsfritt att göra en låneansökan, och den är inte bindande. I regel får du ett låneerbjudande inom ungefär en timme från att du har gjort låneansökan. Låneerbjudandet binder dig inte heller på något sätt. Erbjudandet gäller i sju dagar.

Är tjänsten säker?

JA. Vi är mycket noggranna med och tar informationssäkerhet på största allvar.  Vår hemsida använder en säker HTTPS-anslutning, så alla uppgifter som du fyller i på vår hemsida är skyddade. Vi frågar aldrig efter ditt bank-ID eller andra uppgifter som vi inte behöver för att göra ett låneerbjudande. Det viktigaste är att du inte i något skede av tjänsten överlåter ditt bank-ID till någon.

Fyll i låneansökan